Peter Lipa
1.4.2017


Další koncert ze série pořadu GROOVE! Tentokrát s Peterem Lipou.

Peter Lipa

GROOVE!: PETER LIPA (SK/CZ)
Jazz&Blues
Peter Lipa už pátou dekádu patří mezi nejvýznamější osobnosti slovenské hudební scény. Tento fantastický zpěvák si vytvořil osobitý vokální projev s důrazem na textovou složku, kterou pro něj často obstarává Milan Lasica. Toto mimořádně šťastné spojení dalo vzniknout dlouhé řadě nezapomenutelných písní, které mimo jiné zazní v sobotu 1. dubna ve frýdeckém Stounu. A není to aprílový žert!

https://youtu.be/8sBZmjqhLQA

Rodák z Prešova, jehož pěveckými vzory jsou Ray Charles, Joe Cocker nebo Al Jarreau, má za sebou skutečně impozantní kariéru. Hrál na všech světových kontinentech, krom častých zahraničních spoluprací vždy tvořil a hrál se špičkou české a slovenské scény. Pravidelně se objevoval v popředí žebříčků nejlepších evropských jazzových zpěváků. Je prezidentem Slovenské jazzové společnosti.

Jazz v podání Petera Lipy vychází z blues stejně jako z písničkářství. Do Stounu s sebou přiveze také fantastickou kapelu v čele s jedinečným saxofonistou Michalem Žáčkem.

Srdečně zveme do Stounu na skvělý aprílový (nikoli však obsahem) hudební zážitek!

Vstupné v předprodeji 190,- Kč, na místě 220,- Kč. Studentské vstupné 150,- Kč (průkaz ISIC).

Předprodejové místa - Beskydské informační centra ve Frýdku-Místku, klubar Pavlač, online na http://www.stoun.cz/vstupenky.php

https://www.youtube.com/watch?v=wOv3qB2Wjto&list=PLh8jkGEu--bDPwwRhSO2iqs6fQzD9LuQq

W http://www.peterlipa.com/
FB https://www.facebook.com/PeterLipaBand/

12. května se pak můžete těšit na bigbeat – jazz ve spojení s rockovou hudbou přiveze fenomenální kytarista Rudy Horvat. (náhradní koncert za prosinec)

 

TISKOVÁ ZPRÁVA
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ve Stounu zahraje Peter Lipa

Peter Lipa už pátou dekádu patří mezi nejvýznamnější osobnosti slovenské hudební scény. Tento fantastický zpěvák si vytvořil osobitý vokální projev s důrazem na textovou složku, kterou pro něj často obstarává Milan Lasica. Toto mimořádně šťastné spojení dalo vzniknout dlouhé řadě nezapomenutelných písní, které mimo jiné zazní v sobotu 1. dubna ve frýdeckém Stounu. A není to aprílový žert!

Rodák z Prešova, jehož pěveckými vzory jsou Ray Charles, Joe Cocker nebo Al Jarreau, má za sebou skutečně impozantní kariéru. Hrál na všech světových kontinentech, krom častých zahraničních spoluprací vždy tvořil a hrál se špičkou české a slovenské scény – muzikanty, jako je Emil Vyklický, Milan Svoboda, Andrej Šeban, Luboš Andršt, nebo ostravský rodák Boris Urbánek. Pravidelně se objevoval v popředí žebříčků nejlepších evropských jazzových zpěváků. Je prezidentem Slovenské jazzové společnosti. Do Stounu s sebou přiveze také fantastickou kapelu v čele s jedinečným saxofonistou Michalem Žáčkem.

Frýdecký klub Stoun před časem prošel kompletní rekonstrukcí, je nyní kompletně nekuřácký, s příjemným, barevným interiérem s obrazy a skvělým novým zvukem, kterého se dosáhlo několika akustickými úpravami prostoru. Díky tomu se nyní může otevřít i jiným, posluchačsky náročnějším žánrům, a proto vznikla dramaturgická série Groove!, v rámci které Peter Lipa vystoupí.

Dramaturgie této série je zaměřená na jazz na hranicích s ostatními žánry populární hudby. Po skvělé zpěvačce Sise Fehérové, která ve své tvorbě spojuje jazz se slovenskou lidovou písní, představila série Groove! moderní spojení jazzu a hiphopu v podobě brněnské kapely Carpet Cabinet. Jazz v podání Petera Lipy vychází z blues stejně jako z písničkářství. 12. května se pak můžete těšit na bigbeat – jazz ve spojení s rockovou hudbou přiveze fenomenální kytarista Rudy Horvat.

Srdečně zveme do Stounu na skvělý aprílový (nikoli však obsahem) hudební zážitek. Vstupné v předprodeji 190,- Kč, na místě 220,- Kč. Studentské vstupné 150,- Kč (průkaz ISIC).

 

 

Koupit vstupenku

Zpět na program

Program klubu stoun

SPOLUPRACUJEME

Spolupracujeme