GROVE! FEHERO ROCHER (SK)
11.11.2016


DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ HUDEBNÍHO POŘADU ZE SÉRIE GROVE! PRO VŠECHNY PŘÍZNIVCE JAZZ, BLUES, FUNKY, ...

GROVE! FEHERO ROCHER (SK)

KDYŽ BŮH ROZDÁVAL HLAS, SISA FEHEROVÁ DOSTALA NADĚLENO NĚKOLIKRÁT.
Slovenskou zpěvačku a skladatelku Sisu Fehérovou netřeba dlouze představovat. Její excentrický projev a charakteristický, podmanivý hlas, připomínající Amy Winehouse nebo Janis Joplin, je na špici české a slovenské alternativní scény už několik let.

Zpěvačka, která se širokému publiku zviditelnila svou účastí a postupem do finále televizní soutěže Hlas ČeskoSlovenska, je žánrově rozkročená od jazzu, soulu, R'n'B, až po hiphop.

S kapelou, kterou do Stounu přiveze, se vrací ke svým kořenům - slovenské lidové hudbě, kterou ovšem v nápaditých aranžích spojuje s jazzem a soulem v kompaktní, mimořádně originální celek. Specifický zvuk a energie Fehero Rocher vás okamžitě vtáhne do svého světa plného emocí.

V kapele hrají špičkoví mladí muzikanti české scény. Na bicí hraje skvělý groovový bubeník Oliver Lipenský, který mimo jiné hraje také s Prago Union. Spolu s basistou Milošem Klápštěm patří v současnosti k nejvyhledávanějším rytmikám v Česku. Druhý jmenovaný má za sebou třeba spolupráci s Richardem Müllerem. Spolu s kytaristou Tony Dlapou působí v kapele Voilá!.

Fehero Rocher vydali v červnu letošního roku debutové album CIRRUS a zahráli si na pódiích mnoha českých i zahraničních festivalů, například před Richardem Bonou, Esperanzou Spalding či Avishai Cohen Trio.

JAZZOVÝ KONCERT PODZIMU!

Sisa Fehérová – zpěv
Antonín Dlapa – kytara
Miloš Klápšte – kontrabas, zpěv
Oliver Lipenský - bicí

Vstupné: 90,- v předprodeji / 120,- na místě

Předprodejové místa
→ Beskydské informační centrum na frýdeckém náměstí
→ Beskydské informační centrum na místeckém náměstí
→ Klub Stoun

19:00 hodin otevření klubu 
20:30 hodin začátek koncertu 


AFTERPARTY: DJ KAMIL

FB profil kapely https://www.facebook.com/feherorocher/
FB událost k celému turné FR https://www.facebook.com/events/1599474997014169/
web Sisy Fehérové http://sisafeherova.sk/

Koncertní série "Groove!" je novinka v dramaturgii klubu Stoun. Bude vám přibližně jednou měsíčně přinášet koncerty mladých, svěžích podob jazzu s žánrovými přesahy - zkrátka jazz, jak jej ještě (možná) neznáte. Můžete si díky ní vychutnat opravdové hudební lahůdky ve zrekostruovaných prostorách zcela nekuřáckého Stounu s vymazleným zvukem.

Zpět na program

Program klubu stoun

SPOLUPRACUJEME

Spolupracujeme